Fonts del Llobregat

Un cop visitat el poble, es pot anar a veure les Fonts del Llobregat, naixement d’un dels rius més importants de Catalunya. S’hi pot arribar amb automòbil, encara que és recomanable anar-hi a peu pel camí marcat que surt del poble, on hi anirà trobant indicacions de vegetació i fauna de la zona. 

.jpg
.jpg

Font del Bisbe (La Pobla de Lillet)

La Pobla de Llillet té dotzenes de fonts d'aigua potable, sent la més famosa i turística la "Font del Bisbe" al costat d'una recolzada, no fàcil de trobar, a la carretera que va de la Pobla de Lillet a Sant Jaume de Frontanyà. Al cap de 6 km hi ha un espai al costat de la carretera per aparcar. (N 42.214121 º I 2.00665º). Baixarem per un camí i en 5 minuts arribarem a la Font del Bisbe:

 

Mina de Petroli (la Pobla de Lillet)

A 3 Minuts del càmping l'espelt caminant.

També des del càmping es pot anar caminant, per la part de baix, on cal obrir una tanca i passar per les pedres d'un riu, per arribar al camí i en direcció a la dreta en 15 minuts ets a les portes de la mina. La entrada val 4 €, amb un guia donant explicaciones.És molt curiós descobrir que estem equivocats en la manera que tenim de pensar de com es troba i s'extreu el petroli.

 

Benvinguts al Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat

Es tracta d'una línia que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.

L'antic Tren del Ciment té un recorregut de 3,5 km i disposa de 4 estacions: La Pobla de Lillet, Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n'Hug.

El trajecte dura aproximadament 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb quatre cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun.

 

Jardins Artigas

A principis del segle XX el propietari de la fàbrica Artigas va encarregar a Antoni Gaudí la projecció d'un jardí naturalista, on les pedres, l'aigua i la vegetació fossin els protagonistes. Construït a les dues vores del riu diversos ponts van d'una banda a l'altre. El jardí va ser concebut amb el mateix criteri naturalista que el Parc Güell, però amb la radical diferència de l'abundància d'aigua.

 

LA POBLA DE LILLET

Un petit viatge, una gran història

El mirador de los Orris

El mirador dels Orris, també conegut com a mirador del President, ofereix una visita panoràmica espectacular de la cara sud del Prepirineu oriental, on es pot veure el massís de la Tosa, la serra del Moixeró, l’extrem est de la serra del Cadí, el Pedraforca i la serra d’Ensija, de més a prop a més lluny. Domina la zona el pi negre, que són els únics arbres que creixen en aquestes alçades. Si hi ha sort, des del mirador també es poden veure grans rapinyaires volant, com ara voltors o el trencalòs. Durant el recorregut de la passarel·la de fusta, sobre els pins també és possible veure-hi els trencapinyes, uns petits ocells que solen sovintejar l’indret.

Per arribar-hi, preneu la carretera de Bagà a Coll de Pal (BV-4024).

.

Parc d’Aventures del Catllaràs

El Parc d’Aventures del Catllaràs és un espai Lúdic-Educatiu on les famílies i les escoles poden gaudir d’un temps pels jocs i alhora descobrir, conèixer i valorar aquesta zona de l’Alt Berguedà, La Vall de Lillet. Actualment, La Pobla de Lillet és un poble amb un passat industrial abocat al turisme de muntanya actiu, ja que gaudeix d’uns recursos turístics de qualitat i un entorn privilegiat a poca estona de la capital de Catalunya.
Des de La Vall de Lillet Rural SL, volem contribuir a què el visitant marxi coneixent la nostra història, costums i tota la natura que ens envolta a la Serra del Catllaràs, que valori aquesta terra, la respecti i la faci seva, i alhora sigui coneixedor d’uns valors universals i pugui gaudir d’aquest entorn d’una manera sostenible i sostinguda.

Alquiler Piragua en el Pantano de La Baells

Lloga una Piragua al Pantà de la Baells. Gaudeix de la tranquil·litat i l'entorn de les aigües del pantà de la Baells. Si vols posar-te en forma també pots remar més de 7 kms que té el pantà de cap a cap

.

Museo de las Minas de Cercs

L'exposició permanent està dividida en dos espais: el carbó i l'explotació, la importància de les infraestructures mineres, el transport i el procés de classificació previ al seu ús, tant com a combustible domèstic i industrial com a font primària per a l'obtenció d'electricitat. La vida quotidiana al peu de la mina que té com a fil conductor la colònia minera de Sant Corneli i la seva gent a partir de les festes, el temps lliure, la feina de les dones, l'escola, el dispensari, l'empresari i l'empresa , els treballadors i les reivindicacions socials i laborals. En aquest àmbit s'han incorporat recentment dos audiovisuals de les reivindicacions més emblemàtiques del col·lectiu miner: "Els Fets de Fígols de 1932" i "la Tancada de 1977".

CONTACTO

Camping : Peñiscola 

Spa Natura Resort 

Camping: Barcelona

Camping L´Espelt

 

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

© 2020-HC BUSINESS,SLU L-711853-K Todos los derechos reservados. www.campingLespelt.com www.campingpirineo.net www.campingsbarcelona.info www.vacacioneslespelt.com

official website

Nº Licencia Turismo: KCC-000157

TRIPADVISOR CAMPING
TRIPADVISOR CAMPING
BOOKING.COM
WONDERBOX.png
TRIPADVISOR CAMPING
Berga resort
EscapadaRural
trivago
generalitat de cataluya
Campings.net